top of page

Van Denken naar Voelen en Willen

Bijgewerkt op: 16 jul. 2022

Hoe komt het dat je iets anders bedenkt dan dat je eigenlijk voelten graag zou willen? Dit is een interessante psychologische vraag die richting geeft aan het proces naar zelfverwezenlijking.


Om een proces van verandering in werking te zetten is het belangrijk eerst de huidige situatie diep te door-VOELEN. Vaak gaan mensen om allerlei reden, veelal angst, te snel aan hun GEVOEL voorbij. Dat is jammer want dit gaat ten koste van voldoening in datgene wat je doet en kan stress veroorzaken, met alle gevolgen van dien.


Wij zijn heel goed om aan te geven wat we niet WILLEN maar vinden het lastig om aan te geven wat we wel WILLEN. Er wordt te snel GEDACHT in het hoe in plaats van het wat, daarmee werpen we een blokkade voor onszelf op om niet te veranderen. Tijdens een traject kijk ik met je naar de door jou gewenste nieuwe omgeving. We onderzoeken welk gedrag en vaardigheden van jou daarbij horen. Daarbij betrekken we ook jouw normen en waarden. Belangrijk is ook je identiteit, het gevoel over jezelf, wie ben jij? En als laatste en misschien wel belangrijkste schakel in het proces, je missie of je doel: wat is jouw betekenis, waarvoor doe je het, en voor wie? Echt veranderen vraagt tijd, maar gelukkig, alles wat aandacht krijgt groeit! Nieuw terrein brengt onzekerheden met zich mee en wordt liever vermeden. We zijn veel beter in staat om het bestaande te controleren, maar met de kracht van een sterke eigen WIL ben je tot veel in staat. Doe wat je wil, volg je hart!


Just Hamming


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page