top of page
Werkwijze JUST rocks.png

Persoonlijke Groei en Ontwikkeling

Jouw levensvraag staat centraal en daarbij help ik je bij het vinden van antwoorden op je vragen. Ik werk volgens een oplossingsgerichte coachstijl. Door goed te luisteren en richtinggevende vragen te stellen, help ik je bij het vinden van je eigen antwoorden. Op die manier blijf jij eigenaar van je eigen proces en sluiten de oplossingen aan bij wie jij bent.

  • Facebook
  • LinkedIn

Stapsgewijs naar verandering in wie jij werkelijk bent.

Vanuit een coachende rol help ik jou bij het vinden van eigen antwoorden op levensvragen waar je op dat moment nog geen zicht op hebt. Het uitgangspunt van een traject start dus altijd met jouw coachvraag. 

 

In ons eerste kennismakingsgesprek bekijken we of we een klik hebben. Zonder klik heeft het weinig zin om verder te gaan. Mocht je alleen een gevoel hebben maar nog geen vraag, dan gaan we samen eerst op zoek naar die vraag. Zonder vraag is het lastig om gecoacht te worden. In deze fase maken we ook nader kennis met elkaar en verzamelen we informatie die belangrijk is voor het vervolgtraject.

Daarna volgt de verdieping, waarin jij jouw coachvraag duidelijk weet te formuleren en we samen tot een werkhypothese met bijpassende doelen en een coachplan komen. Tijdens het coachtraject vraag ik je soms huiswerk te doen. Ook komen er leuke coachoefeningen voorbij. Voordat we het traject afronden bespreken we hoe we kunnen voorkomen dat je terugvalt in oude gewoonten.

Zelfzorg12.jpg

'Wie niet goed voor zichzelf kan zorgen, kan dat zeker niet voor een ander.'

Puzzel2.jpg

'Na chaos
ontstaat structuur.'

De reis naar persoonlijke groei en ontwikkeling vraagt om eerlijkheid.

Veranderen, écht veranderen, is een proces dat tijd kost. Zie het als een reis die je gaat maken. We beginnen de reis door op zoek te gaan naar wat jou drijft in je leven. Wat betekent persoonlijke groei en ontwikkeling voor jou en waar denk jij je voldoening in te vinden?

Om hier voor jezelf een eerlijk antwoord op te kunnen geven, heb je je eerst te ontdoen van alle verplichtingen van dit moment. In de dagelijkse praktijk lukt dat vaak om allerlei reden niet, maar gelukkig beschikken wij als mensen over een rijke fantasie en kunnen we onze verlangens dromen. Vanuit die droom gaan we op zoek naar wat realistisch is en wat nog niet is maar misschien wel kan.

Zo beschik je over kwaliteiten en talenten. Van een aantal maak je gebruik, van sommige misschien niet. We gaan op zoek naar het complete plaatje: Wie jij bent als mens en wie wil jij zijn? Waar liggen jouw kwaliteiten en waar liggen nog uitdagingen? Welke kwaliteiten van jou zien mensen uit jouw omgeving die jezelf niet ziet? 

Onderzoek jouw verlangen naar een volgende stap in je leven.

We hebben allemaal onze blinde vlekken waarin vaak nog zoveel moois verborgen ligt. Het is belangrijk om je potentieel maximaal te benutten en datgene los te laten waar je geen voldoening meer uithaalt.


In mijn aanpak kies ik voor een open traject. De duur hiervan is afhankelijk van je vraag, het verloop van de gesprekken én de groei die je door wilt maken. Het aantal gesprekken en de duur van een gesprek zijn dus nooit een doel op zich. Mijn visie is dat een cliënt samen met een coach het verlangen onderzoekt om een volgende stap te maken, wat die stap ook mag zijn. Soms kan een zetje, die goede vraag om weer op je eigen spoor te komen, al voldoende zijn.

Tussendoor vindt er regelmatig evaluatie plaats over de voortgang van het proces en is er voldoende ruimte om bij te sturen.

Just Coaching Mens1.jpg

Neem vrijblijvend contact op. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis.

bottom of page