top of page
Just4.jpg

Over mij, Just Hamming

Ik ben Just Hamming, geboren in Groningen op 10 januari 1964, broer temidden van drie oudere broers en twee jongere zusjes. Inmiddels heb ik zelf twee prachtige zoons waar ik een trotse vader van ben. Gedurende mijn leven heb ik een passie voor coaching ontwikkeld. Het heeft mij geholpen te ontdekken wie ik ben, waar ik voor sta, welke waarden ik heb, wat mijn visie is en daarvoor te gaan. Na het behalen van mijn diploma Coach practitioner bij Coach College de Baak (voorheen Europees Instituut) heb ik de opleiding Master Coach afgerond. 

Diploma.jpg

Mijn verhaal

Om mijn eigen weg in het leven te vinden, heb ik eerst een hoop ballast overboord moeten gooien. Zekerheid van werk en inkomen vormden lange tijd de grootste ankers die mij tegenhielden om te veranderen. Althans dat dacht ik lange tijd.

 

Nu achteraf kijk ik daar heel anders tegenaan en zat het niet in actie komen, om datgene te doen wat op dat moment belangrijk was voor mijn toekomst, in het ontbreken van een helder doel. Om tot een doel te komen moest ik eerst op zoek naar mijn intrinsieke waarden en diepste verlangens. Het is een dankbaar proces dat enige tijd vraagt. Maar als je eenmaal voor jezelf ontdekt hebt wat voor jou er echt toe doet, lijkt alles ineens zoveel makkelijker te gaan. Dan wordt het formuleren van een doel voor een volgende stap leuk en spannend. Een plan waar je eerder weken voor nodig had, schrijf je dan opeens binnen enkele uren. Dan kun je weer bouwen!

IMG_2911.jpg

 

Ooit vertelde iemand, notabene een cliënt van mij, dat als je geen plan hebt, je het plan van een ander wordt. Dat herkende ik maar al te goed. 

"

Just222.jpg

In dialoog met je zelf

Ik zat vaak teveel in mijn hoofd. Ik had niet geleerd om te voelen, écht te (door)voelen. Helemaal als het spannend werd om bij mijn gevoel te blijven, er mee in contact te komen. Maar het zat er wel, mijn gevoel. Ik leerde om in gesprek te zijn met mijn lichaam. Ik leerde om tegenover mijn afhankelijke lichaam te staan en te vragen wat het nodig heeft, ‘waar heb jij op dit moment behoefte aan’. En dan wisselde ik van plek, om het antwoord te geven, ‘waar heb ik behoefte aan en wat ontbreekt.’

 

Zo’n dialoog met jezelf vraagt om vertraging en een goed oor. In de antwoorden die je lichaam dan geeft zitten de antwoorden verborgen op heel veel van je eigen vragen. En er is niemand anders dan jijzelf die je daarover advies kan geven. Vertrouw er maar op, écht, alle antwoorden zitten al in jezelf. Je moet ze alleen nog zien te herinneren. Als coach help ik je daarbij.
 

 

Zelf in beweging komen met je eigen antwoorden, voelt zoveel beter dan een beweging inzetten op basis van andermans advies!

"

De keuze om jezelf te zijn

Veel van de antwoorden op vragen die ik mijzelf stel, haal ik uit de natuur. Niet alleen door er veel over te lezen, maar vooral door te doen. Samenwerken met planten en dieren, het (aan)voelen van de grond. Daarbij heeft mijn agrarische achtergrond geholpen, alsmede het het feit dat ik coach ben en met veel mensen van gedachten wissel. 

 

Door goed te luisteren en richtinggevende vragen te stellen, help ik je bij het vinden van je eigen antwoorden. Op die manier blijf jij eigenaar over je eigen proces en sluiten de oplossingen aan bij wie jij bent. Je hebt altijd een keuze om jezelf te zijn door je te herinneren wie je werkelijk bent.

inspirerend.jpg

Neem vrijblijvend contact op. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis.

  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page